Es Català
ES / CAT
ALCO
    
ON ESTEM?     ALCO ALCO     
ALCO ALCO ALCO ALCO

El nou CAP Sant Rafael del Vall d´Hebron escenari per a la presentació dels nous espais d’atenció sanitària enfront de Covid19


Publicada el 15/02/21
Alquiler módulos, Covid19, Módulos prefabricados, Módulos Sanidad,

L’Honorable Sra. Alba Vergés, consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, va presentar els nous mòduls d’atenció primària del CAP Sant Rafael com a exemple dels nous centres d’atenció sanitària, per a la detecció i prevenció de Covid19.

El passat divendres 12 de febrer, l’Honorable Sra. Alba Vergés, consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya va presentar els nous mòduls d’atenció primària del CAP Sant Rafael, a la Vall d’Hebron (Barcelona).

L’acte de presentació dirigit por la Sra. Bea Gimeno, de l´Àrea d’Infraestructures del Servei Català de la Salut i la Sra. Agnès Martí, directora EAP Barcelona 7E – Sant Rafael, va tenir com a objectiu presentar el pla integral dels nous centres d’atenció sanitària sota el sistema de mòduls prefabricats. El nou CAP Sant Rafael, situat en les instal·lacions sanitàries del Vall d´Hebron, va ser l’escenari escollit com a exemple dels nous espais destinats a l’atenció i detecció de Covid19.

La presentació va reunir a les principals personalitats i institucions de l’àrea sanitària, con l’assistència del Sr. Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut, el Sr. Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, la Sra. Nuria Nadal, gerent de la Gerència Territorial a Barcelona de l’Institut Català de la Salut , la Sra. Elisabeth Martín Directora Operativa del Servei d’Atenció Primària Muntanya, la Sra Teresa Torre, referents equip administratius Barcelona 7E – Sant Rafael i el Sr. Jordi Armengol, Director Sectors Sanitaris Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Andreu, AISBN, a més d’altres persones vinculades al projecte com a industrials i tècnics.

En paraules del Departament de Salut, “aquestes estructures, de ràpida construcció, sense fonaments i de caràcter temporal, possibiliten les urgents i necessàries instal·lacions per a diferenciar els circuits sanitaris dels CAPs”

El projecte del CAP de Sant Rafael, sota la sol·licitud “claus en mà”, ha estat executat en tan sols 5 setmanes, incloent l’obra civil, fabricació, muntatge, instal·lacions, a més de tot el mobiliari i retolació de les façanes exteriors i retolació interior. Un temps rècord que volem remarcar por tot el treball realitzat per l’equip d´Alco, en tots els departaments implicats: Enginyeria, producció, logística i instal·lació.

Els nous centres sanitaris, amb mòduls prefabricats, concentren tota l’activitat dels CAPS relacionats amb la pandèmia de COVID19, com l’extracció de mostres per a PCR o l’atenció de pacients amb simptomatologia compatible amb el Coronavirus. La Generalitat instal·larà 120 mòduls prefabricats en espais pròxims a diferents Centres d’Atenció Primària (CAP) en tot Catalunya, per a tractar casos relacionats COVID-19 i diferenciar així els circuits sanitaris.

És el primer centre totalment acabat del projecte general de Cat Salut i un gran exemple de la solució modular per a respondre tant a les urgents mesures sanitàries, com a centres d’atenció i prevenció en indústries, empreses i equipaments esportius o escolars

Alco s’enorgulleix d’haver participat en el pla general dels nous centres. Agraïm la confiança de Cat Salut i la col·laboració de tots els ajuntaments on estem instal·lant mòduls prefabricats Alco, de manera permanent, en diverses ciutats i poblacions de tot Catalunya. Nous centres per a atendre les urgents necessitats de Centres específics per a atenció al ciutadà, sales de control i proves de Covid19.

Gràcies a tots, continuem treballant i aportant el nostre servei a la societat, amb tot el nostre equip més compromès que mai, i sense minvar en cap moment el màxim esforç, per a respondre sempre amb la màxima rapidesa, rigor i qualitat en tots els nostres projectes.