Es Català
ES / CAT
ALCO
    
ON ESTEM?     ALCO ALCO     
ALCO ALCO ALCO ALCO

Alco, present a la XVIII Edició dels Premis Catalunya Construcció.


Publicada el 01/06/21
ALCO, Módulos prefabricados, Sanidad,

Mòduls Alco a la Cerimònia del Col·legi d’Aparelladors, Arq. Tècnics i Enginyers d’Ed. de Catalunya

Ens complau anunciar que Alco estarà present a la XVIII Ed. del Premis Catalunya Construcció, que organitza el CAATEEB.

El CAATEEB convoca cada any aquests guardons amb l’objectiu de reconèixer l’esforç de professionals i empresaris que contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció a Catalunya.

El projecte d’Alco és el Centre d’Atenció Primària de Sant Rafael, dins de l’espai del Vall d’Hebron. Un nou espai sanitari realitzat en edificació modular, que va poder respondre a les urgents necessitats sanitàries que requeria la ciutat de Barcelona, a principis d’enguany.

El projecte d’Alco ha estat seleccionat dins de la categoria “Innovació”, com a exemple dels avantatges que presenta l’edificació modular en la societat.
Espais perfectament predissenyats que responen a qualsevol requeriment funcional públic o privat, en el menor temps d’execució possible.

Mòduls fabricats amb materials resistents, sostenibles i duradors, amb altes propietats en aïllament i eficiència energètica, i amb totes les instal·lacions i acabats que requereixi el projecte.


El Projecte

El nou CAP Sant Rafael, forma part del projecte general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, al costat d’un centenar de nous centres sanitaris situats per tota Catalunya, per a separar els circuits sanitaris i destinar un espai específic a la detecció i seguiment de la pandèmia del Covid19.

El projecte del CAP de Sant Rafael, sota la sol·licitud claus en mà, es va executar en tan sols 5 setmanes,
incloent l’obra civil, fabricació, muntatge, instal·lacions, a més de tot el mobiliari i retolació de les façanes exteriors i retolació interior.

Un temps rècord que volem remarcar per tot el treball realitzat per l’equip d’Alco, en tots els departaments implicats: Enginyeria, producció, logística i instal·lació.

Un total de 99 candidatures competiran en la XVIII edició dels Premis Catalunya Construcció. El veredicte es donarà a conèixer a la tardor

Un total de 99 candidatures competiran en la XVIII edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el CAATEEB amb la col·laboració del Consell de Col·legis d’Arquitectes Tècnics de Catalunya i d’Arquinfad. L’apartat amb més opcions serà el d’innovació en la construcció amb 27 candidatures. A la categoria de direcció d’execució d’obres s’hi han presentat 25 treballs, la mateixa quantitat que en la categoria de rehabilitació, de les quals 15 són considerades com a rehabilitació funcional i 10 com a intervenció en el patrimoni.

Les menys nombroses seran les categories de coordinació de seguretat i salut, amb 8 candidatures i 7 pel que fa a la direcció integrada de projecte. En aquesta edició també s’atorgarà un premi al millor treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica. En aquesta categoria optaran 7 treballs provinents de diferents escoles d’arreu del país. També s’atorgarà, un any més, el Premi Especial a la Trajectòria Professional.

Els equips que opten als premis han presentat una gran diversitat de treballs per la seva tipologia i dimensió, ubicats per tota la geografia catalana. Les obres presentades en les cinc categories professionals representen una bona mostra de l’activitat duta a terme pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2019 i 2020, un any, aquest darrer, que ha estat ben difícil per a tothom, tant per a les persones com per al dia a dia professional. Cal dir també que la construcció hospitalària té una bona representació en el conjunt de les candidatures presentades.

Una de les singularitats d’aquests guardons és que els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució, així com la tasca professional duta a terme pels equips candidats, que sovint tenen una composició multidisciplinària. Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa, amb el qual el CAATEEB va mantenir una estreta i fructífera relació.

El CAATEEB convoca cada any aquests guardons amb l’objectiu de reconèixer l’esforç de professionals i empresaris que contribueixen a millorar la qualitat , la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció a Catalunya.

Un jurat multidisciplinari

En els propers mesos, un jurat multidisciplinari valorarà toles les candidatures, en farà una primera selecció i determinarà els finalistes en cadascuna de les categories. La identitat dels guanyadors es donarà a conèixer en el marc de la Nit de la Construcció, la gran trobada anual oberta a tots els professionals del procés constructiu, que es preveu celebrar a la tardor.

El jurat de la 18a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per David Garcia Carrera, doctor arquitecte i consultor d’estructures; Elisabeth Magán Samper, arquitecta tècnica i directora de producció de Maheco Constructora; Pau de Solà-Morales Serra, arquitecte, doctor en disseny i president d’Arquinfad; Carme Domènech Garcia, arquitecta tècnica i coordinadora de seguretat; Josep Maria Oller Lletjós, arquitecte tècnic; Marcos Barjola Borrego, arquitecte tècnic i vocal de la Junta de Govern del CAATEEB i Celestí Ventura i Cisternas, president del CAATEEB i president del jurat.